Född 24 februari 2013   SE19825/2013      STAMTAVLA >>>>> 

RESULTAT

Rallylydnad         Lydnadsprov          MH

DAGBOK

31 juli 2016

Nytt år och nya krafter... eller.... Det är allvarligt talat inte så mycket bevänt med de där nya krafterna men vi har tävlat lite lydnad i alla fall.

Det har i sin tur resulterat i att Jippie nu även har titeln LP2. Vi klarade det inte på tre tävlingar denna gången, men vid fjärde försöket fixade vi det. Han fick nån sorts hjärnsläpp på de tre senaste tävlingarna och nollade ett moment varje gång. Två gånger nollade han läggande under gång och en gång var han totalt oförstående för mina kommandon i momentet fjärrdirigering. Men strunt samma... det är 1:a  priser vi eftersträvar och räcker poängen ändå, så vem bryr sig?

Vi har även varit med på en 2-dagars vattenapporteringskurs och det var kul... och lärorikt. Jippie är duktig både på att simma och att apportera vilt, både på land och i vatten, men han är på intet sätt fullärd. Han behöver mer rutin och behöver framförallt bättre stadga vid skotten. Han har en fantastisk stadga vid kast av både vilt och dummy, men när skottet går då är det lite svårare att sitta stilla och vänta. Men han älskar både vatten och vilt och är jätteduktig på den biten.

Nu är jag i valet och kvalet om hur vi fortsätter vår träning.... vidare upp i  klass 3 i lydnaden kanske? Där är ju en omfattande regelrevideringpå gång och mycket blir förändrat kommande år. Eller kanske appellspår vore något? Eller en fortsättning på rallylydnaden, där har vi ju klarat av nybörjarklass? Eller kanske rent av ett B-prov?

Ja, vem vet.... vi får se... det kanske inte blir nåt mer alls i år.

 

1 december 2015

Ja, nu får vi väl anse att det här året i stort sett är slut, det här blir i alla fall den sista uppdateringen för detta året.

Jag måste erkänna att det inte hänt speciellt mycket sedan förra uppdateringen i augusti. Jag har blivit goddkänd som SBK specialsöksinstruktör och lagt en hel del tid dels på utbildningen dels på kurser i Nosework på brukshundklubben. Jippie har förstås fått träna nosework han också, men vi har inte kommit ut på något doftprov ännu. Vi skulle gjort doftprovet nu i november, men provet blev fullt och anmälningstiden gick ut innan det var sagt, så vi hann inte med. Men han är duktig på att "noseworka", vi har ännu inte stött på några problem där som han inte kunnat lösa, så vi får hoppas på ett nytt tillfälle att göra doftprovet.  

Fast jag vet ju förstås inte om vi kommer att tävla något i just Nosework, för närvarande känns det mest som en rolig aktivitet för att sysselsätta hundarna, tävlingssuget har ännu inte infunnit sig för just denna aktiviteten.

Lydnaden tänkte vi däremot inte släppa taget om, men det blev tyvärr ingen klass 2-tävling för oss i år. Det har varit en massa annat som tagit kraft och ork från mig så jag har inte riktigt haft lusten att tävla. Men om allt går som det ska så kommer det väl en vår snart igen hoppas vi...

Men vi har i alla fall hunnit med en jaktträningshelg som avslutades med att vi fick vara med på en andjakt, och det var ju nytt och spännande... för både Jippie och mig.  Andjakt är ju mer en retrievergrej än en spanielgrej, men det var kul både att vara med och framför allt att få se hur Jippie hanterade det hela. Det var massor av väntan, massor av skott och så möjlighet att få apportera nyskjutet vilt i vatten.

Inga problem med väntan, tyst och stilla var han hela tiden. Skotten var MÅNGA och NÄRA under flera timmar, men jag såg ingen som helst negativ reaktion hos Jippie. Och apporteringen gick också bra. Han hämtade utan problem in ett flertal nyskjutna änder som kastades ut i vattnet så att nybörjarhundarna skulle få apportera. Och senare under jakten hämtade han in några ganska så svåra apporter där änderna fallit i vattenvegetation nästan utom synhåll för oss.

Så när det sedan i oktober annonserades ut ett nybörjar-vattenprov här i närheten så nappade vi förstås på det. Och han hämtade utan problem in den and han skulle apportera och har alltså numera även Godkänt Nybörjarvatten.

Så det får bli avslutningen på det här året för oss, vi hoppas komma igen med friska krafter till våren.

 

5 augusti 2015

Ojojoj så tiden går. Jag är dålig på att uppdatera hemsidan numera, alla nyheter basuneras ju ut på Facebook och då faller hemsidan i glömska.

Men vi har varit lite flitiga i år i alla fall. Jippie har erövrat Lydnadsdiplom klass 1 ( LP1 ) och det gjorde han lätt som en plätt. Tre tävlingar, tre 1:a priser och tre klassvinster... han visar sin lite skeptiska matte att han visst kan hålla ihop och samla sig när det väl behövs.

 

Han är en fantastisk hund att jobba med, helt outtröttlig och lättmotiverad som bara den. Han jobbar gärna för en liten godis även om en snörboll nog är den allra bästa belöning han kan få.

Nu hoppas vi hinna ut i klass 2 innan snön och vintern kommer, men vi får se hur det blir. Jag har ju lovat mig själv att INTE ha bråttom med Jippie så vi tar det lugnt och gör det vi tycker är roligt när vi får lust till det.

Den 8 juli gjorde han ett MH som hans matte är väldigt nöjd med. Inga direkta överraskningar, förutom vid momentet Aktivitet. Där överraskade han sin matte med att lugnt och sansat sätta sig och vänta... vilket resulterade i en 2:a i protkollet... kanonbra tycker jag!

Hans MH-protokoll kommer att läggas upp på en egen länk här på hans sida. 

Sen får vi väl se om jag får anledning att återkomma och rapportera om våra klass 2-tävlingar eller om ni får ge er till tåls till nästa vår innan det finns något att rapportera på den fronten.

Vi gör det vi får lust till, och med lite tur så resulterar det kanske i några ytterligare meriter.... vi får se.

 

8 november 2014

Länge sedan jag uppdaterade här nu, men det har inte hänt så jättemycket sen sist. Det blir lite text här, och sedan ska jag försöka ta mig i kragen och få till lite nya bilder också, det finns massor att välja bland.

Fast lite ""nyttigt" har vi gjort förstås. Jippie har erövrat titeln RLD N, d.v.s. rallylydnadsdiplom i nybörjarklassen, och det gjorde han lekande lätt.

Och vi har tränat "vanlig" lydnad också förstås, det är ju egentligen där mitt hjärta finns. Och vi har kommit en bra bit på väg, men Jippie har till och från käkat mediciner så vi har inte kommit till skott där ännu. Nu har vi ju hela långa vintern på oss att träna så till våren hoppas jag att vi inte har något som hindrar att vi kommer ut på lydnadsplanen.

Jaktlydnad har vi också sysslat lite med, det är ju himlans roligt. Och Jippie är förstås lika duktig där som i allt annat.    

Skämt åsido...  men han är oerhört lättlärd och förig, och ett stort nöje att jobba med. Bara hans matte har tid och ork så ska vi nog kunna prestera lite resultat så småningom....

Nu blir det väl lite vintervila antar jag, men med lite tur så kommer det en vår igen så småningom....

16 september 2013

Här kommer jag att skriva lite om Jippies och mina gemensamma äventyr, men för närvarande är det bloggen som gäller om ni vill veta lite om vad vi gör just nu. Dagboken kommer nog mest till användning när vi börjar träna lite mer "på allvar".

Men jag kan i alla fall berätta lite om Jippie. 

Han är en kul kille... full fart är det enda läge han känner till. Får han bestämma så skulle han aldrig gå i vanlig takt, det är full galopp för jämnan. 

På våra promenader försöker han hela tiden hålla jämna steg med vår högbenta riesen Ibsen, och lyckas också för det mesta.

Han är en rejäl PEST gentemot Salza som är alldeles för snäll och tålmodig och förväntar sig att matte, som i alla andra fall, tar kommandot och styr upp det hela. 

Men han är lyhörd och lättlärd och har redan nu vid knappt 7 månaders ålder en kanonfin vardagslydnad. 

Han går oftast lös när vi är ute och det fixar han finfint. Han lyssnar på oss när vi säger något, och de få gånger han struntar i vad vi säger då är det oftast ett lerdike som han inte kan motstå. 

Han har ett hiskeligt humör, tänder direkt på alla cylindrar om han tycker att det är befogat, men viker sig direkt om/när vi människor lägger oss i och säger ifrån. 

Han älskar att bada och är totalt orädd i vattnet. Efter lite träning så simmar han nu kanonfint.

Han bär gärna på saker, är vi ute och går så vill han gärna bära kopplet i munnen, och hemma kommer han inte så sällan med en leksak som han då vill byta mot en godis.

Han verkar outtröttlig, så länge det händer något så är det full fart med gasen i botten.

Han är en utmaning för sin matte på så vis att han är oerhört intresserad av omgivningen och av allt dom händer där. Det gäller att hitta knepet för att kunna konkurrera med det...

Han är en matglad kille som äter som en liten häst.

Han är en riktig mysprick när han känner för det. Vill gärna gosa och vara nära...

Söt som socker, trots att han är en kille. Har totalt charmat husse som ofta har honom i knät framför TV:n.

Ja, det var lite om Jippie sådan som han är nu vid knappt 7 månaders ålder, vi får väl se hur han utvecklas. Det är som sagt i Bloggen man än så länge kan läsa om hans och vår vardag...